bitumen vervangen

Heeft u bitumen dakbedekking en wilt u meer informatie over het vervangen hiervan? Massing Dakwerken helpt u graag verder.


MOET MIJN BITUMEN VERVANGEN WORDEN?

De dakbedekking van een plat dak is anders dan de dakbedekking van een hellend dak. Dit komt omdat een plat dak op andere manieren beschermd moet worden tegen neerslag en UV-straling dan een schuin dak. De meest gebruikten dakbedekkingen voor platte daken zijn; EPDM, bitumen (ook wel dakleer genoemd) en groene daken.

Bitumen is een stevig materiaal en hoeft daarom niet vaak vervangen te worden. Helaas slijt de dakbedekking van een plat dak wel sneller dan deze van een hellend dak. U weet dat uw bitumen dak aan vervanging toe is wanneer de dakbedekking aan het scheuren is. U weet al helemaal zeker dat uw bitumen dak aan vervanging toe is wanneer u lekkage heeft. Het is belangrijk om uw dak regelmatig te laten controleren om zo waterschade te voorkomen. Dit kunt u zelf doen, of u kunt Massing Dakwerken inschakelen voor een gratis dakinspectie.

HET PROCES

Bij het vervangen van bitumen moet eerst de onderlaag verwijderd worden. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Wij kunnen bitumen alleen vervangen wanneer het niet regent, het dak moet namelijk droog zijn bij het aanbrengen van de nieuwe laag. Zodra de oude dakbedekking is verwijderd maken wij eerst het dak schoon voordat we verder gaan. Als het dak schoon is kan de nieuwe laag bitumen worden aangebracht. Eerst brengen wij de onderlaag aan. Vervolgens kunnen wij de bovenlaag van het bitumen gaan branden. Wanneer dat klaar is heeft u een gloednieuw dak dat, bij goed onderhoud, wel 40 jaar mee zal gaan!


BITUMEN AANLEGGEN OF VERNIEUWEN

Bitumen is een zeer geschikt materiaal om een oersterk en duurzaam plat dak te krijgen, dat zeer lang meegaat. Hierbij is het wel van belang dat uw dak zeer nauwkeurig en goed wordt aangelegd. Daarom is het verstandig om voor kwaliteit te kiezen wanneer u bitumen laat aanleggen of vernieuwen. Natuurlijk kunt u daarvoor rekenen op Massing Dakwerken.

Wij leggen uw dak aan met onze uitstekende kwaliteit voor een eerlijke en scherpe prijs, geven u een garantie-certificaat dat zorgt dat u goed verzekerd bent en kunt rekenen op onze 10 jaar garantie. Bovendien wordt uw dak aangelegd of vernieuwd door deskundige dakdekkers met meer dan 20 jaar ervaring! Wilt u dat wij uw bitumen dak aanleggen of vernieuwen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!


BITUMEN ONDERHOUDEN

Om ervoor te zorgen dat uw bitumen dak langer meegaat en om ervoor te zorgen dat de dakbedekking in een goede staat blijft is het belangrijk dat het dak regelmatig onderhouden wordt. U kunt natuurlijk zelf uw randen en goten regelmatig checken. Ook is het verstandig om na een regenbui te controleren of het water vanzelf wegloopt. Kunt u niet zelf uw platte dak onderhouden? Neem dan vrijblijvend contact op met Massing Dakwerken.

Vermoed u dat er schade is aan uw bitumen dakbekleding? Vraag dan een gratis dakinspectie aan, waarmee onze deskundige vaklui uw dak nakijken en schade opsporen, waarna u een vrijblijvende offerte krijgt voor de reparatie. Heeft u met spoed een reparatie nodig? Bel dan 24/7 onze spoedlijn op 085-0603485.

Bel ons nu