Dakleer vervangen

Bent u van plan uw dakleer te vervangen? Massing Dakwerken staat altijd voor u klaar met 10 jaar garantie!


DAKLEER VERVANGEN

Dakleer, ookwel bitumen, is een product dat voortkomt uit ruwe aardolie. Vanwege het heftige Nederlandse weer heeft uw dakleer het ’s winters zwaar. Dit zorgt ervoor dat dakleer soms niet de maximale levensduur kan behalen. Uw dakleer moet vervangen worden zodra het gaat scheuren of lekken. Bij twijfel kunt u altijd één van onze dakdekkers gratis langs laten komen voor een dakinspectie. Wij kunnen u dan laten weten of uw dakleer vervangen zal moeten worden of dat alleen een schoonmaak beurt genoeg is.

DE VOORDELEN

Dakleer is een geavanceerde soort synthetisch rubber, deze wordt vooraf precies op maat gemaakt voor uw platte dak. Hieronder vindt u de voordelen van dit materiaal.

  • Lange levensduur: dakleer gaat tot wel 45 jaar mee
  • Zeer waterdicht: doordat dakleer vooraf op maat wordt gesneden zijn er geen naden en is het dus zeer waterdicht.
  • Bestendig tegen zware belasting, hitte, uitzetting en inkrimping: Doordat het leer zeer flexibel is, is het zeer goed bestand tegen uitzetting van het dak door temperatuurverschillen. Bovendien kan het goed tegen zware belasting, bijvoorbeeld wanneer er veel op uw platte dak gelopen wordt.
  • Duurzaam en recyclebaar: dakleer is duurzaam geproduceerd en kan worden hergebruikt, waardoor het milieu vriendelijk is.
  • Onderhoudsvrij: uw dak heeft geen onderhoud nodig, enkel reparatie bij eventuele schade.

Ondanks dat dakleer een hogere aanschafprijs heeft, is het door de lange levensduur en onderhoudsvrijheid uiteindelijk heel voordelig. Ook zorgt u ervoor dat uw dak klimaatneutraal wordt aangelegd.


ZO WORD DAKLEER VERVANGEN

Als eerste halen wij het oude dakleer van uw platte dak af. Vervolgens maken wij het daken schoon en brengen wij de onderlaag aan. Deze onderlaag zorgt voor de waterdichtheid van het dak. Na het plaatsen van de onderlaag plaatsen wij de daktrimmen, deze zorgen voor de mooie afgewerkte randen van het dak. Stap drie is het aanbrengen van de zogeheten bovenlaag. Dan als laatsen doen wij de afwerkingen en dan is uw dakleer vervangen!


DAKLEER ONDERHOUDEN

Een van de vele voordelen van een dak van leer is dat het zo goed als onderhoudsvrij is. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is dat de hemelwaterafvoer schoon en bladvrij is. Helaas kan het dak ook soms beschadigen door externe omstandigheden. U kunt natuurlijk zelf af en toe uw dak bladeren vrij maken, of u kunt dit laten doen door onze ervaren dakdekkers!

Vermoed u dat er schade aan uw dak is? Vraag dan een gratis dakinspectie aan, waarmee onze deskundige vaklui uw dak nakijken en schade opsporen, waarna u een vrijblijvende offerte krijgt voor de reparatie. Heeft u met spoed een reparatie nodig? Bel dan 24/7 onze spoedlijn op 085-0603485.

Bel ons nu