wat kost dakleer vervangen

Op deze pagina vindt u informatie over ‘wat kost dakleer vervangen’ wij hopen dat het duidelijker is na het lezen van dit artikel.


WAT IS DAKLEER

Dakleer is een materiaal dat wordt gebruikt voor platte daken. U ziet ze overal, bijvoorbeeld bij veranda’s, dakkapellen of huizen met een plat dak. Dakleer ontstaat bij de productie van ruwe olie. Het grootste deel hiervan wordt voor asfalt gebruikt, maar ook een deel wordt dus voor dakleer (bitumen) gebruikt.

DE VOOR- EN NADELEN

Het gebruiken van dakleer voor uw platte dak heeft enorm veel voordelen, maar natuurlijk zijn er zoals altijd ook een aantal nadelen. Hieronder hebben wij van Massing Dakwerken deze voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet.

De voordelen van dakleer zijn; dakleer is vanwege zijn ‘olie achtergrond’ ijzersterk, waterdicht en bestand tegen chemicaliën. Wat ook een groot voordeel is van dakleer is dat het bestendig is tegen hitte, zware belasting, uitzetting en inkrimping. Doordat dakleer zeer flexibel is, is het zeer goed bestand tegen uitzetting van het dak door temperatuurverschillen. Bovendien kan het goed tegen zware belasting, bijvoorbeeld wanneer er veel op uw plat dak gelopen wordt.

Dakleer heeft wat ons betreft twee nadelen. Deze nadelen zijn dat dakleer niet elastisch is, hierdoor wordt het hard tijdens extreme kou. En dakleer heeft helaas een slecht UV- en zuurstofbestendigheid.

Wat kost dakleer vervangen?

De kosten van het dakleer vervangen hangt af van de staat van het huidige dakleer. Onze dakdekkers zullen hiervoor langs moeten komen om een definitieve prijs te bepalen. Dit doen wij van Massing Dakwerken geheel kosteloos!

Er zijn twee opties betreft de kosten dakleer vervangen: optie 1 is het leggen van nieuw dakleer over uw oude dakleer, dit is in de aanschaf een stuk goedkoper, maar er is zeker een kans dat uw dakleer hierdoor niet de volle tijd mee kan gaan. Optie 2 is de meest uitgevoerde optie, hierbij verwijderen wij het oude dakleer en plaatsen wij gloednieuw dakleer op uw plat dak, dit is dakleer van een hoge kwaliteit. Omdat wij van te voren het oude dakleer hebben weggehaald zal er geen schimmel vormen onder uw nieuwe dakleer, als dit gebeurt zal dat namelijk ook het nieuwe dakleer aantasten.

Ons dakdekkersbedrijf kan bij u langs komen voor een dakinspectie. Deze inspectie is geheel gratis en wij rekenen NOOIT voorrijkosten! Indien nodig zullen wij een vrijblijvende offerte voor u uitbrengen. Neem contact met ons op via mail of bel naar 085-0603485

Bel ons nu